UNIQA TU wśród najbardziej stabilnych instytucji finansowych

W opublikowanym 3 grudnia 2010 roku rankingu Gazety Finansowej, UNIQA TU SA zajęła 5. miejsce w kategorii „50 Najbardziej stabilnych instytucji finansowych” oraz 3. miejsce w kategorii „Najbardziej stabilne towarzystwa ubezpieczeń majątkowych”.

„Gazeta Finansowa” wybrała 50 polskich instytucji finansowych – banków, towarzystw ubezpieczeniowych, powszechnych towarzystw emerytalnych, które w ostatnich trzech latach wykazały najbardziej stabilny wzrosty przychodów. Pod uwagę wzięto trzy kategorie – dynamiki przychodów w pierwszych półroczach lat 2008/2009 i 2009/2010 oraz wielkość przychodów w pierwszym półroczu br. Te same kryteria obowiązywały w rankingu towarzystw ubezpieczeń majątkowych. Dane pochodziły z Komisji Nadzoru Finansowego, ankiet wypełnionych przez instytucje finansowe oraz raportów finansowych instytucji finansowych.

- Jesteśmy bardzo dumni z tych wyników. Tak wysokie lokaty w rankingu „Gazety Finansowej” są efektem naszej ciężkiej pracy w ostatnich latach i kolejnym dowodem na to, że przyjęta przez nas strategia rozwoju jest słuszna. Wierzymy, że jej kontynuacja przyniesie nam kolejne sukcesy w przyszłości – skomentował Hans Christian Schwarz, Prezes Zarządu UNIQA TU SA.

To kolejne wyróżnienie majątkowej spółki UNIQA w ostatnim czasie. W październiku br. „Gazeta Bankowa” przyznała UNIQA TU SA trzecie miejsce w Rankingu Firm Ubezpieczeniowych 2010, klasyfikującym najlepszych ubezpieczycieli pod kątem likwidacji szkód, zarządzania jakością i kontaktu z klientem.