Sprawdź z UNIQA czy masz zdrowie na medal!

UNIQA zaprasza na VITAL TOUR 2010 - mobilną strefę aktywnego i zdrowego stylu życia, promującą ubezpieczenia zdrowotne Zdrowie & Harmonia. Impreza rozpocznie się ostatniego dnia sierpnia w Poznaniu i przez pięć kolejnych dni zawita do największych polskich miast: Wrocławia, Krakowa, Warszawy, Łodzi i Gdyni.

W każdym z miast UNIQA przygotuje specjalną strefę, w której będzie można dokonać bezpłatnych badań medycznych, uzyskać fachowe porady specjalistów ds. odżywiania, nawadniania czy odbyć trening fitness i nordic walking pod okiem profesjonalnych trenerów. Główną atrakcją miasteczka UNIQA będzie ciężarówka Vital Truck - mobilne laboratorium medyczne, w którym będą przeprowadzane m.in. badania i analiza tkanki tłuszczowej, koordynacji oraz postawy, w szczególności kręgosłupa. Przy współpracy ze specjalistami medycznymi, podczas UNIQA Vital Tour będzie można również dokonać kompleksowej analizy składu ciała z fachowym komentarzem fizjologa i dietetyka, ocenić stan funkcjonalny układu mięśniowo-szkieletowego, a także wziąć udział w konkursach. Do wygrania będą cenne nagrody - piłki z podpisem Bogdana Wenty. Trener polskich piłkarzy ręcznych odwiedzi strefę UNIQA podczas jej postoju w Warszawie, w piątek 3 września.

- UNIQA Vital Tour jest pierwszym, zakrojonym na tak szeroką skalę przedsięwzięciem naszej Grupy w Polsce, promującym zdrowy i aktywny tryb życia. Naszą misją jest informowanie, motywowanie i udzielanie praktycznego wsparcia w świadomym dbaniu o swój organizm. Celem Vital Tour jest także promocja idei ubezpieczeń zdrowotnych, które zyskują w Polsce coraz większą popularność. UNIQA Group Austria jest liderem w tym segmencie na macierzystym rynku austriackim; zdobyte w ten sposób doświadczenie i know-how wykorzystaliśmy w budowie produktu „Zdrowie & Harmonia"  - wyjaśnia Hans Christian Schwarz, prezes Grupy UNIQA Polska. Ubezpieczenie Zdrowie & Harmonia zapewnia łatwy dostęp do lekarzy specjalistów, możliwość samodzielnego wyboru placówki medycznej, dogodne terminy i skrócony czas oczekiwania na wizyty, badania i zabiegi. Gwarantuje także dostęp do szerokiego zakresu badań oraz do nowoczesnego sprzętu i najlepszych laboratoriów obsługiwanych przez wysoko wykwalifikowaną kadrę medyczną. W większości przypadków usługi rozliczane są bezgotówkowo, za okazaniem karty ubezpieczonego. Tym samym stanowi ono interesującą alternatywę dla państwowej służby zdrowia.

UNIQA Vital Tour jest adresowana zarówno do ludzi już aktywnych, uprawiających sport, jak również do tych, którzy poszukują drogi ku lepszemu samopoczuciu. Wstęp do strefy jest bezpłatny. Badania specjalistyczne będą poprzedzone koniecznością wypełnienia specjalnego formularza. Lekarze, trenerzy UNIQA oraz ich asystenci zadbają o sprawny przebieg badań oraz udzielają porad dotyczących stylu życia i zdrowia. W strefie znajdzie się również punkt konsultantów UNIQA, którzy wszystkim zainteresowanym przedstawią szczegóły ubezpieczenia „Zdrowie & Harmonia".

Szczegółowy plan imprez w poszczególnych miastach, przedstawia się następująco:

31.08.2010 (wtorek) - Poznań, Plac Wolności, godz. 13-19
01.09.2010 (środa) - Wrocław, CH Magnolia, godz. 13-19