Siedem tysięcy kart Class&Club

Kartę kredytową MasterCard World Class&Club Raiffeisen Bank Polska z atrakcyjnym ubezpieczeniem UNIQA ma w portfelach już 7 tys. osób.

Siedem tysięcy osób w ciągu zaledwie dwóch miesięcy skorzystało z nowej oferty Raiffeisen Bank - karty kredytowej MasterCard World Class&Club z ubezpieczeniem UNIQA. Codziennie do Banku trafia około 200 wniosków o wydanie karty, plasującej się w segmencie produktów prestiżowych, dla osób o dochodach wyższych od przeciętnych. Posiadacze karty Class&Club chętnie z niej korzystają - 80% z nich już aktywowało kartę, co jest doskonałym wynikiem na polskim rynku.

Jednym z głównych atutów karty jest oferta ubezpieczeniowa stworzona wspólnie z Grupą Ubezpieczeniową UNIQA. Podróżujący doceniają bezpłatny pakiet ubezpieczeń Class&Comfort, nie wymagający podpisywania oddzielnych wniosków i umów, za to znacznie przewyższający standardową ochronę. Znajdziemy w nim m.in. ubezpieczenie podróży zagranicznej (np. zwrot poniesionych kosztów związanych ze zgubieniem bagażu lub opóźnieniem lotu), Home Assistance oraz Concierge. Opcjonalny pakiet Class&Care zawiera dodatkowo ubezpieczenie spłaty zadłużenia i ochronę dokonywanych transakcji.

Uczestnictwo w programie Class&Club gwarantuje także rabaty w wysokości 10% u jego partnerów: AlmiDecor, Cinema City, Coffee Heaven, Falkensteiner Hotels and Residences oraz Royal Collection. W minionych tygodniach Bank pozyskał do współpracy kolejne hotele, restauracje oraz dystrybutorów jakościowych win.- MasterCard World Class&Club nie jest kolejną kartą, którą chowa się do szuflady, by nigdy nie zrobić z niej użytku. Wybierają ją osoby świadome korzyści, jakie daje program partnerski. Staramy się odwdzięczać naszym Klientom, stale wzbogacając ofertę programu Class&Club. - mówi Marcin Gregorczyk, dyrektor Departamentu Bankowości Detalicznej Raiffeisen Bank Polska.

- Karta Club&Class to kolejny element współpracy Grup UNIQA i Raiffeisen na rynku polskim. Oferując ubezpieczenie do nowej karty, wzbogaciliśmy naszą wspólną ofertę, obejmującą także ubezpieczenia do innych kart kredytowych, kredytów gotówkowych i hipotecznych a także interesujących produktów o charakterze ochronnym i inwestycyjno-ochronnym  - podsumowuje Paweł Paczkowski, dyrektor Departamentu Sprzedaży - Instytucje Finansowe.

Preferowane partnerstwo

Współpraca między Grupami Raiffeisen i UNIQA zapoczątkowana w Austrii w 1970 r. rozwinęła się w kolejnych latach w bardzo udane działania bancassurance. W Austrii poprzez sieć banków Raiffeisen sprzedawany jest szeroki asortyment ubezpieczeń, w tym różne rodzaje ubezpieczeń na życie, ubezpieczeń wypadkowych oraz majątkowych.  Sukces w Austrii stał się podstawą do zacieśnienia związków między Grupami UNIQA i Raiffeisen na arenie międzynarodowej oraz ich ekspansji w Europie Środkowej i Wschodniej. Gęsta sieć obu grup w tym regionie, orientacja na klienta detalicznego oraz siła marki - w połączeniu z szerokim asortymentem produktów - stanowią platformę dla pomyślnego rozwoju wspólnych działań bancassurance.

W Polsce „preferowane partnerstwo" spółek Grupy UNIQA i Raiffeisen ma już 6-letnią tradycję. UNIQA oferuje klientom, pracownikom i współpracownikom Grupy Raiffeisen najwyższej jakości, nowoczesne i łatwe w obsłudze produkty ubezpieczeniowe - na życie i majątkowe, a także obejmuje obsługą ubezpieczeniową spółki Grupy Raiffeisen. Z kolei Grupa Raiffeisen zapewnia spółkom UNIQA oraz ich Klientom usługi finansowe, w tym produkty związane z bankowością transakcyjną, inwestycyjną czy tzw. matchowaniem składki, a także usługi powiernicze, leasingowe i faktoringowe.