UNIQA stawia na ochronne ubezpieczenia na życie

• UNIQA wprowadza dwa ochronne ubezpieczenia na życie
  • Wysokość składki zaczyna się od 26 zł miesięcznie
  • W ramach ubezpieczenia Spokojne Życie UNIQA oferuje klientowi możliwość zweryfikowania diagnozy u najlepszych lekarzy na świecie
  • Wprowadza także ubezpieczenie nowotworowe

Spokojne Życie i Pakiet Bezpieczeństwa to dwa nowe produkty, które wchodzą do oferty UNIQA z początkiem marca. Oba ubezpieczenia zostały tak skonstruowane, aby ich zawarcie było jak najprostsze. Wystarczy 15 minut, aby kompleksowo ubezpieczyć siebie i swoją rodzinę. Dodatkowo, wydatki na polisę nie obciążą zbytnio budżetu domowego – składki zaczynają się od 26 zł miesięcznie.

Rozwój ubezpieczeń na życie jest jednym z kluczowych elementów długofalowej strategii koncernu UNIQA. Spółka w Polsce od wielu miesięcy dynamicznie rozwija sprzedaż produktów życiowych ze składką regularną (zarówno indywidualnych, jak i grupowych).

- W ubezpieczeniach na życie zamierzamy być stale obecni w trzech segmentach – grupowym, bancassurance i indywidualnym. W najbliższych latach będziemy intensywnie rozwijać indywidualne ubezpieczenia na życie. Stawiamy na rozwój typowo ochronnych i prostych produktów życiowych – mówi Andrzej Jarczyk, prezes spółek UNIQA w Polsce.

W dynamicznym rozwoju spółki życiowej UNIQA pomogą nie tylko nowe produkty, ale i zwiększenie liczby agentów specjalizujących się w sprzedaży ubezpieczeń życiowych.

- UNIQA ma liczną grupę sprzedawców wyspecjalizowaną przede wszystkim w ubezpieczeniach majątkowych. Sprzedaż ubezpieczeń życiowych daje im możliwość oferowania klientom większej liczby produktów – mówi szef spółek UNIQA w Polsce.

Od początku marca UNIQA oferuje roczne, terminowe ubezpieczenie Spokojne Życie.

- Ubezpieczenie skierowane jest przede wszystkim do młodych małżeństw z dziećmi. Młodzi ludzie mają na starcie życia rodzinnego duże wydatki – zakup mieszkania (kredyt), edukacja dzieci, często są na początku drogi zawodowej i ich dochody nie są jeszcze zbyt wysokie. Spokojne Życie oferuje młodym osobom, które chcą zabezpieczyć finansowo bliskich na wypadek swojej śmierci, wysokie sumy ubezpieczenia za niskie składki – mówi Kinga Skoczylas, kierownik Działu Systemów Zarządzania Siecią Agencyjną w UNIQA.

Regularnie opłacając składki, klient może kontynuować ubezpieczenie do 70. roku życia bez żadnych badań.

- Spokojne Życie oferuje także jedną umowę dodatkową – od zachorowania na raka. Świadomość i zapotrzebowanie na taką ochronę wzrasta w Polsce z roku na rok w wyniku rosnącej liczby zachorowań na choroby nowotworowe – mówi Kinga Skoczylas.

Nowe ubezpieczenie, oprócz ochrony klienta na wypadek śmierci, daje dwie dodatkowe opcje:

• wypłatę świadczenia w przypadku zdiagnozowania u niego choroby śmiertelnej (otrzymuje za życia 90 proc. sumy na którą jest ubezpieczony),
  • drugą opinię medyczną.

Druga opinia medyczna to nowość na rynku. W przypadku choroby klient może zweryfikować diagnozę u najlepszych lekarzy na świecie, specjalizujących się w danej jednostce chorobowej, a także otrzymuje proponowany przez nich plan leczenia.

Drugie z wprowadzanych ubezpieczeń, Pakiet Bezpieczeństwa, składa się z trzech wariantów – Moja Rodzina, Moje Zdrowie, Moje Życie. Skierowane jest do szerokiej grupy klientów, którzy chcą otrzymać wypłatę z tytułu takich zdarzeń, jak m.in.: śmierć, problemy zdrowotne, urodzenia dziecka czy śmierć bliskich.

- Wariantem najbardziej rozbudowanym, a tym samym w pełni zabezpieczającym całą rodzinę, jest wariant Moja Rodzina, który składa się z 31 ryzyk chroniących ubezpieczonego i jego bliskich – mówi Kinga Skoczylas. – Wariant Moje Zdrowie rekomendujemy aktywnym singlom, dla których ważne są wypłaty z tytułu pobytu w szpitalu, operacji chirurgicznej czy uszczerbku na zdrowiu. Z kolei Moje Życie to wariant przeznaczony dla osób, które chcą zabezpieczyć finansowo rodziny na wypadek swojej śmierci..

Pakiet Bezpieczeństwa wyróżnia się atrakcyjnymi składkami – zaczynają się już od 26 zł miesięcznie. Co ważne, w każdym wariancie ubezpieczenia klient otrzymuje Medical Assistance, czyli pomoc w organizacji procesu leczenia, m.in.: transport do placówki medycznej i między takimi placówkami, a także konsultacje telefoniczne z lekarzem.

Więcej o UNIQA oraz jej produktach na www.uniqa.pl

UNIQA w Polsce reprezentują spółki UNIQA TU oraz UNIQA TU na Życie, oferujące ubezpieczenia majątkowe, komunikacyjne i życiowe, zarówno dla klientów indywidualnych, jak też instytucjonalnych. Majątkowe towarzystwo UNIQA zajmuje 5. pozycję na rynku ubezpieczeniowym pod względem wysokości składki przypisanej. Jest też liderem w ubezpieczeniach majątku spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych Polsce. Ubezpiecza 50 proc. spółdzielni mieszkaniowych, 40 proc. wspólnot mieszkaniowych w Polsce oraz 500 tys. mieszkań. Życiowe towarzystwo UNIQA jest z kolei jednym z najdynamiczniej rosnących na rynku. Dzięki rozbudowanej sieci sprzedaży oraz zaangażowaniu ponad 3000 agentów UNIQA jest blisko klientów, zapewniając im profesjonalne doradztwo i pomoc w wyborze ubezpieczenia. Produkty UNIQA można kupić zarówno w ramach sieci wyłącznej, składającej się ze 130 placówek, jak też w multiagencjach oraz u brokerów i dealerów samochodowych. W 2016 roku UNIQA uzyskała tytuł Instytucja Roku 2015 nadany przez niezależny portal MojeBankowanie.pl oraz Wybór konsumenta. Jest laureatem konkursu Solidny Pracodawca. W 2014 r. otrzymała również nagrody m.in.: Laur Konsumenta – Odkrycie Roku 2014,  Najwyższa Jakość Quality International czy Certyfikat „Dobra Polisa”. Inwestorem strategicznym spółek jest europejski holding ubezpieczeniowy o austriackich korzeniach - UNIQA Insurance Group AG. Więcej informacji: www.uniqa.pl

Grupa UNIQA należy do czołowych grup ubezpieczeniowych na rynkach w Austrii i Europie Środkowo-Wschodniej. 40 spółek prowadzi działalność w 19 krajach Europy Środkowo-Wschodniej. 22 tys. pracowników i partnerów wyłącznych obsługuje 10 mln klientów. UNIQA i Raiffeisen Insurance to dwie silne marki, gwarantujące bardzo dobrą podstawę do dalszego rozwoju. UNIQA jest obecna w 15 krajach Europy: Albanii, Bośni i Hercegowinie, Bułgarii, Kosowie, Chorwacji, Macedonii, Czarnogórze, Polsce, Rumunii, Rosji, Serbii, Słowacji, Czechach, Ukrainie i Węgrzech. Do Grupy UNIQA należą również spółki ubezpieczeniowe we Włoszech, Szwajcarii i Liechtensteinie.